Sevgili Selimiyeliler,

 

59.ncu Yıl Ananevi Pilav Günü etkinliklerimizi bu yıl,  28 Nisan 2018 Cumartesi günü Selimiye Kışlası’nda, 29 Nisan 2018 Pazar günü otobüsler ile gideceğimiz (Tekne ile gitmenin kolay ve mali yönden uygun olmadığını gördük) Karamürsel’de icra edeceğiz. Bunun için dün Ordu Komutanlığı’nı Komite Üyeleri olarak topluca ziyaret ettik; tarih ile ilgili onayı aldık ve organizasyon detayları üzerinde mutabık kaldık.

 

Karamürsel gezimiz Fenerbahçe Orduevi’nden başlayacak, İzmit Körfezi yoluyla önce Donanma Komutanlığı misafiri olacak, oradan Karamürsel’e devam edip öğle yemeğini Karamürsel’in sonsuz güzel imkanlarından faydalanarak yiyeceğiz. Öğle yemeğinden herkes kendi beğenisine göre farklı yerleri kullanarak faydalanacaktır. Dönüşümüz uygun zamanda ve uygun yol ile olacak ve Fenerbahçe Orduevi’nde son bulacaktır. (Karamürsel yeni güzergah arama prensibi çerçevesinde bir kaç aday arasında uygun adayın araştırılması  sonucunda seçilmiştir.Önemli tarihi bir kavşak olan Karamürsel , tabiat güzellikleri ile sizlerin büyük beğenisini kazanacaktır. Karamürsel’de Atatürk Anıtı’na topluca çelenk koyup saygı duruşunda bulunacak, çeşitli savaşlardaki Karamürsel şehitleri abidesi ile 1999 Devreminde kaybettiklerimizin abidesini görecek bilahare Atatürk’ün de ziyaret ettiği bu gün Müze olan tarihi binayı gezeceğiz. Müze; Karamürsel tarihinin derinliklerini, Atatürk ve Cumhuriyet ile kaynaşmasını ve nihayet 3 büyük Kırkpınar pehlivanının (Gazanfer Bilge , Ahmet Taşçı ve Aydın Demir şampiyon güreşçiler)

 

Bu yıl etkinliklerimizi kalabalık ve coşkulu yapmayı hedefliyoruz. Sıhhat ve yaş durumumuzun bundan böyle katılımı zorlaştıracağı düşüncesi ile bu etkinliğimize Selimiyelilerin büyük rağbet göstereceğini ve iyi bir katılım sağlayacağını düşünüyoruz. Hedef rakam eşi dostu ile katılacak 300 Selimiyelidir.

 

Çalışmalarımızı önce Selimiyelilerin katılma ve katılmama bilgilerini toplayacağımız ve Aralık 2017 sonuna kadar sürecek bir döneme yoğunlaştıracağız. Bilahare katılım bilgilerini dikkate alarak maliyet kalemlerini gözden geçirecek ve  kişilerin katılım bedellerini hesap edecek ve Ocak 2018 başı, en kısa zamanda gösterilecek banka hesabına yatırmanızı istiyeceğiz. Önümüzü rahat görmemize imkan tanıyacak bu süreçte geçen yıllarda olduğu gibi bizleri destekliyeceğinizi ümit ediyoruz.

 

Şimdi aşağıda katılım ile birlikte belirtmeniz gereken aşağıdaki başlıkları açıklıyorum:

 

1.       Selimiye Kışlası etkinliğine katılım (28 Nisan 2018 Cumartesi) : Selimiyeliler aile fertleri ve diğer asker arkadaşları ile gelebileceklerdir.

2.       Karamürsel gezisine katılım (29 Nisan 2018 Pazar) : Ücreti yoktur, sadece otobüse bineceklerden ücret talep edilecektir. Katılacakların tam lİstesi Gölcük Donanma Komutanlığına verileceği için önemlidir.

3.       Fenerbahçe Orduevinde Geceleme ( 27 Nisan 2018 Cuma Giriş – 30 Nisan Pazartesi çıkış): Sadece Orduevinde kalma hakları olanlar faydalanabilecektir.

4.       Selimiye Kışlası’na otobüsle gidiş ve geliş ( 28 Nisan Cumartesi2018): Fenerbahçe Orduevi’nde kalkıp etkinlik sonucu ayni yere dönülecektir.Ücreti olacaktır.

5.       Karamürsel’e otobüs ile gidiş ve geliş ( 29 Nisan Pazar)     : Fenerbahçe Orduevi’nden kalkıp ayni yere dönülecektir.Ücreti olacaktır.

6.       Kep :  Ananevi kepimiz kayıtlarımıza göre ilk defa gelenlere ücretsiz verilirken , daha önce almış olanların yeniden talepleri halinde ücreti mukabili kep verilecektir.

7.       SAO Rozeti: Kayıtlarımıza göre daha önce almamış olanlara ücretsiz verilirken, yeniden talep edilenlere ücreti mukabili verilecektir.

8.       Albüm: 1960 tarihli albüm arzu edenlere ücreti mukabili verilecektir.

9.       CD : Etkinliklerin hatırası foto ve video çekimi arzu edenlere ücreti mukabili verilecektir.

 

Sevgili Selimiyeliler lütfen katılmama ve katılma bilgilerini Kutlama Komite Üyelerinize yapınız. ( En kısa zamanda yapılacak katılamama bilgisi bizler için önemlidir bu şekilde önümüzü görmeye yardımcı olacak üyelerimiz sizleri takip zorunda kalmıyacaktır.) Bu arada , İstanbul, Ankara, İzmir , Antalya ve Bursa bölgelerindeki bölge etkinliği organize eden Selimiyeli kardeşlerimin destek ve yardımlarını da bekliyoruz.

 

Kutlama Komitemiz benim başkanlığımda aşağıdaki üyelerden oluşmaktadır:

·         Volkan Kaplama – kho68

·         Bora Büyüköner – kho65

·         Çağdaş İlk – kho65

·         Rüçhan Berkin – kho65 ( devre temsilcisi)

·         Aytaç İlk – kho66 ( devre temsilcisi)

·         Arif Kırkpınar – kho66 ( devre temsilcisi)

·         Yener Berkay – kho67 ( devre temsilcisi)

·         Berker Barçak – kho68

·         Hulki Ergüner – kho68 ( devre temsilcisi)

·         Alkan Binici – kho69

·         Şeref Uyguner – kho69 ( devre temsilcisi)

·         Nuri Ayay – kho70 ( devre temsilcisi)

·         Abdülvahap AKGÜN – Sivil (devre temsilcisi)

·         Haluk Ergünt – sivil ( devre temsilcisi)

 

 

59 ncu yıl etkinlikleri için hepinizin katılımını bekliyoruz.

 

Saygılarımızla

 

 

Ercan ERTÜRETEN

Kutlama Komite Bşk.