( Sivil Selimiyeliler adına  Prof.Dr.Ahmet İnam’ın duygu dolu konuşması 30 Nisan 2011)

( 1959 girişli yaka no 93 Ahmet İnam için web sitemiz yıldızlarımız bölümüne bakınız ..)

 

Sevgili Öğretmenlerim,

Sevgili Selimiyeli Kardeşlerim ve aileleri,

Sevgili Konuklar,

 

Okul Komutanımız Ferit Erdoğan biz öğrencilere yaptığı bir konuşmada “gün gelecek birbirinizin kucağında öleceksiniz” demişti. Aradan yarım yüzyıl geçti hâlâ bu sözü unutmadım. Selimiyeli olmanın bir açıdan anlamı bu birkaç kelimelik sözde saklıydı. Biz bu cumhuriyeti kuran değerler için ölmeye hazır yetiştirilmiştik.

            Biz sivil Selimiyeliler, şu ya da bu nedenle askerlik serüvenimizi askeri lise, harp okulu, üniversite düzeyinde askeri öğrenci olarak sürdürememiş, yılların ardından bu yüce binanın çatısı altında çocukluğumuzun günlerine özlemle dönmekten mutluluk duyan cumhuriyet çocukları olarak tüm Selimiyeli kardeşlerimizi kucaklamaya geldik. Cumhuriyetimizi, onu yaratan değerleri kucaklamaya, bu değerler için bu irfan ocağında bulduğumuz aşk ile ölünceye dek mücadele etmeye geldik.

            Selimiye Marşımız “Ruhumuzda hür vatan” diye başlıyor. Bu hür vatanı taşıdığımız ruhumuzla birbirimizi kucaklamaya geldik. Borcumuz bu hür vatanadır.
 O yıllarda çoğu orta ve dar gelirli ailelerin çocukları olarak devletimizin sağladığı mükemmel eğitim imkânları ile bu yüce binanın çatısı altında okuduk. Borcumuz bu vatanın değerlerine, o değerlerle yaşanacak geleceğedir.

            Ben bu okulda, tüm öğretmenlerimin üzerimdeki haklarını saygıyla anıp, onlara şükran duygularımı ileterek diyebilirim ki,  sevgili öğretmenim Necla Bilensoy’dan Türkçemin güzelliğini ve derinliğini, değerli matematik öğretmenlerim Hüseyin Demir ve Erdoğan Dinçer’den matematiksel ve eleştirel düşünmenin inceliklerini, saygıdeğer öğretmenim İhsan Karakuş’tan yabancı bir dil ve kültürle nasıl karşılaşılacağını öğrendim. Bir aydın olarak bu okulun kucağında doğdum. Sizlerle birlikte Cumhuriyeti kuran yüce değerlere yakışır bir evlat olarak ölmek isterim.

            Bu ülkeye bilimsel düşünce askeri okulların büyük katkısıyla gelmiştir. Bu okullarda geleceğimizi hazırlayacak bilim ve irfanın kazandırdığı vatan sevgisiyle dolu gençlerimiz yetişecektir.

            Şimdi bize düşen, elli yıl öncesinden gelen ışığı, yaşadığımız sürece geleceğe taşımaktır. Selimiyeli olmak, bu cumhuriyete, bu vatana sahip çıkmaktır.

            Selimiyeli siviller olarak bizleri bir araya getirme çabaları için sevgili kardeşim can Selimiyeli Hami Gerçek’e ve şimdiye dek toplanmalarımızı olanaklı kılan fedakâr arkadaşlarım ve onların şahsında Ercan Ertüren ağabeyime teşekkür ederim. Hepimizin Bu yüce binanın çatısı altında aldığımız eğitimle edindiğimiz, Atamızın emaneti olan ruhumuzdaki hür vatanı, demokrasi ve cumhuriyet aşkıyla genç kuşaklara taşıyacağımız inancıyla, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.