Sevgili Selimiyeliler,

 

53.ncü yıl Pilav Günü etkinliklerimizi 05 Mayıs Cumartesi günü sabah Selimiye Kışlasında , akşam Fenerbahçe Orduevi’nde yemek şeklinde kutluyoruz.

Bu etkinlikler ile ilgili olarak sizlere bazı bilgiler vermenin uygun olacağını değerlendirdik:

1.      Sabah Ordu Komutanlığı’na gidiş, Fenerbahçe Ordu Komutanlığı’nda kalanlar için organize edilecek Servis araçları ile olacak.Bu konudaki  yetkili Komite Üyemiz Cenap Duru’dur. Dönüş gündüz programı bittiğinde Fenerbahçe Orduevi’ne olacaktır.  Ayazağa ve Tuzla’da yaşayanlar için de servis konacaktır. Bunların yetkilileri Alkan Binici tarafından isimlendirilecektir.  Ayazağa ve Tuzla’da kalanların kıyafet değişimi için sabah programı bittikten sonra evlerine gitmelerini ve akşam için gelmelerini planlamak istiyoruz.

2.      Program, sizlerin sabah saat 09.00’da Ordu Komutanlığı’nın Harem Nizamiyesi’ne gelişiniz ile başlıyacak.(Kendi arabası ile gelenler için orada park yeri bulunmaktadır.) Oradan Ordu Komutanlığı’nın servisleri ile parti parti Selimiye Kışlası Ana Girişine taşınacaksınız.Kapıda Ordu Komutanlığı ilgilileri ve Komite Üyeleri gelenleri karşılayacaktır.

3.      Komite Üyesi Aytaç İlk öğretmenlerimiz ile misafirlerimizin ( vefat eden bazı kardeşlerimizin eşleri veya çocukları) günümüze katılmaları ve getirtilmeleri üzerinde çalışmaktadır.

4.      Geçmiş yıllarda olduğu gibi Ordu Komutanlığı’nca flim ve fotoğraf çekimi yapılacaktır. Ordu Komutanlığı tarafından bir suret verilecek bu hatıraların, sizlerden ilave bir  ücret almadan , çoğaltılarak sizlere verilmesi sağlanacaktır.

5.      Burada Komite Üyelerimiz sizlere , kontrolü müteakip adınıza hazırlanmış yaka rozetini takacak, broşür ve günün rozetini verecek. Parası mukabili albüm talep etmiş olanlara albümleri burada verilecektir.

6.      Gündüz programını anenevi keplerimiz ile yapıyoruz. Daha önce gelenlere kepleri verilmişti. Onlar Selimiye’ye kepleri ile gelirken ilk defa gelmekte olan Selimiyelilere imza karşılığı keplerini girişte vereceğiz.

7.      Sabah ve akşam programları Selimiyeliler için ceket ve kravatlıdır. Sadece sanatçı sakalları için müsaade alınabilmiştir. Aksi halde girişte durdurulma riski bulunmaktadır.

8.      SAKARYA SALONU’ndaki Kutlama Faaliyetlerinin 09.45 – 11.30 arası olması öngörülmektedir. Burada; Kutlama Komite Başkanı’nın açış konuşması ve Ordu Komutanı’na şilt takdimini takiben Ordu Komutanı’nın Selimiyelilere kısa hitabı ve ilk defa gelen öğretmenlerimize şilt vermesi olacaktır. Komite Üyemiz Cenap Duru, daha sonra , bilhassa ilk defa gelenler için enteresan olacak uzun bir takdim yapacaktır. Bunu takiben Öğretmenleri ve Selimiyelileri temsilen kısa konuşmalar yapılacaktır. Bu bölümün sonunda iki Selimiyeli arkadaşımızın ilgi duyacağınız çalışmalarından derleyecekleri kısa konuşmaları olacaktır.

9.      Daha sonra Orta Bahçe’de;

a.      Anıta çelenk konacak ve İstiklal Marşı söylenecek,

b.      Ordu, Selimiye, Kuleli, Erzincan ve Harbiye marşlarını bando eşliğinde hep beraber söyleyeceğiz.

c.       Kepleri başında Selimiye Askeri Ortaokul öğrencileri bando eşliğinde merasim yürüyüşü yapacak.

d.      Selimiyelilerin toplu resimleri çekilecek

10.  Erbaş / Er Yemekhanesi’nde kuru fasulye, pilav ve üzüm hoşafı menülü öğle yemeğimizi , yemek duasını takiben çoşku ile yiyeceğiz.

11.  Florence Nightingale müzesi ve Ordu Komutanlığı’nı tespit edilmiş bir güzergahta gezerek Selimiye Askeri Ortaokulu Müzemize varacağız.

12.  Müze girişinde Selimiyelilerin ve varsa öğretmenlerin resim ve el sanatları sergisini kurmak istiyoruz.

13.  Müze, bir sıra dahilinde gezilecek. ( Müze kapasitesinin sınırlılığına dikkat çekerim)

14.  Çam ağaçları ( 323 adet) ile kurduğumuz Selimiye Askeri Ortaokulu Hatıra Korumuzda 53.ncü yıl çamını dikiyor ve hatıra fotoğrafları çekiyoruz.

15.   16.00 civarında otobüsler ile Ordu Komutanlığı’nı terk ediyoruz.

 

16.  Fenerbahçe Orduevi akşam yemeği 19.30 – 23.00 arasındadır. Araçları ile gelecekler için burada park imkanı vardır. Girişte vereceğimiz liste üzerinden, sivil arkadaşların kontrol edilmesi işlemi bulunmaktadır.

17.  19.30’a kadar Selimiyeliler Orduevi roof bölümünde arkadaşları ile hasret giderebilir ve ücreti mukabili hizmetlerden istifade edebilirler.

18.  Akşam yemeğinde, alkollü içki hariç, bir menü yemeğimiz bulunmaktadır. Alkollü içki almak istiyenler, masaya bakan garsonlara istediklerini ısmarlayabilirler. Ödemeler garsona ayrılmadan yapılmalıdır.

19.  Akşam yemeğinin müzik bölümünde sizler için Selimiyeli sanatkar kardeşlerimizin sunacağı süpriz programlarımız olacaktır. Burada da hatıra fotoğrafları çekilebilecektir.

20.  23.15 civarı Fenerbahçe Orduevi programına son vermeyi planlıyoruz.

 

Bilgilerinize sunarım.

 

Sevgi ve Saygılarımızla